Våre jakt og treningsturer
Semifinale vinneren i Norsk Derby har stand
I tillegg til Sissel og Svein Engh som vi jakter mest med, så kommer Øyvind Martinsen på regelmessig besøk. Morsomt er det at Jan Harald har tatt jegerprøven. Da blir det enda flere i familien som bruker stedet.

Om du er inne på nettsiden vår og blir inspirert av hund og jakt så er det bare fint. Vi vil presisere at vi ikke omtaler eksakt hvor vi har vært. Det har tatt oss hundrevis av timer å skaffe oss denne stedserfaringen. Vi ønsker ikke at jakttrykket skal bli unødvendig stort.

Men et lite hint kan vi gi deg. Vårt utgangspunkt er Kokelv fordi det er der Miellegavva er. Vi reiser likevel svært ofte 7 til 15 mil bort fra bygda. Kom deg unna 3 km grensa fra nærmeste vei. Og om vinteren skal du holde deg lengst mulig vekk fra scooterløypene. Med litt gåing og egen erfaring  vil du oppleve det gode liv.
Her har Caddie stand på rype. Øyvind og jeg følger på. Dårlig rypeår i 2009, men vi hadde mange slike situasjoner vi.
Kvote, hva er det?
Denne karen kom helt opp på trappa for å hente sitt bytte. Kvote og jaktkort? Heller ikke FeFo hadde den hørt om.
Pass deg for denne karen. Heng rypene høyt og med fluenett rundt dem. Denne karen forsynte seg med 5 ryper på en dag. Vi var to som hadde skutt vår kvote av fjell og lirype,men denne karen hadde vist ikke kvote.
En god hund er ALT
Kamvatnets Caddie hentet vi fra Morten Johnsen desember 2005. Vi viste at en avstamningen var god. Mye var fra Kennel US hvor vi kjøpte vår første hund US Axie i 1984: Det var vår første jakthund og vi var nybegynnere.
Axie oppnåde å kvalifisere seg til VK. Mye takket god føring av Finnmarks store hundefører Eirik Karlsen.

Ønsker du å drive en god og human jakt så er en godt dresert jakthund helt nødvendig.
Da er det også en fornøyelse å holde seg til kvotene som FeFo setter. Man kan ha så mange fine situasjoner uten å måtte felle fugl.
Kamvatnets Caddie. Oppnådd mange UK premier. Deriblant 2x1UK og semifinale vinner (sølvpokal) Derby 2007. Caddie rapporterer ikke, men står i timesvis. GPS er derfor nødvendig i kjerr og skog.
US Tutta
Siste tilskudd er US Tutta. Hun er født i september 2007 og er uerfaren. Så langt har hun snart 50 rypestander og ryper er skutt. Blant annet en double og det er bra til en hund som var 1 år. Godt lynne, stor jaktlyst og en meget snill hund.
US Tutta. En godt fornøyd hund. Jaktet godt og rype er skutt. Da har man lov til å ta en lur. Hun er her 1 år.
Tren din hund

Det at man trener hundene jevnlig er viktig. Ranveig og jeg deltok på apportkurs. Dvs. Spor-, søk og vann-apport.

Dette er en ypperlig sommeraktivitet. Og som du ser på vår konsentrasjon så var dette god lærdom for oss også.

Et apportbevis er viktig. Da har hunden de beste forutsetninger for å finne skutt fugl. Caddie har funnet mange fugler som jeg garantert ikke hadde funnet alene. Dette er hva en hund betyr for en human jakt.
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE