Innhøstingen og oppussing

Med inspirasjon fra den lampa som henger på flyplassen i Luleå ønsket jeg meg en lampe laget av reinhorn. Men når prisen varierte fra 16-55 000 avhengig av størrelsen så bestemte jeg meg for å prøve å lage en selv.

Johan Aslak fikk jeg kjøpt horn av og med et DVD kurs kjøpt på nettet var jeg igang.

Lampa på bildet var det som inspirerte meg

Her er hvordan prosessen fra horn til lampe skjedde: 

 http://www.youtube.com/watch?v=O6ED_EiXUO0

 

Denne sommeren og høsten har vi brukt til å bygge på ei ny stue. I starten var det en lokal snekker som hjalp oss. Etterhvert måtte vi leie inn et firma fra Alta for å fullføre prosjektet.

Og med litt egeninnsats så kommer man vel i mål.

Miellegavva er idag helt ferdig pusset opp både innvendig og utvendig. Noen bilder fra denne prosessen blir lagt i et eget fotoalbum inne på denne siden. Bildet viser når vi nærmer oss slutten på bygginga utvendig

Hver høst samler vi inn Einebær for å lage litt juledram. I år var Einebære sent moden, men du store min tid så mye det var av den. Sammen med 60% nedvannet til 40% eller nøytra Vodka blir det en svært god drikke. Men som av all annen alkohol, det gjelder å ikke ta for mye.

I år plukket jeg 7 l Einebær på 2 timer i vår "hemmelige" Einebærdal

I høst var det veldig mye kantarell på visse steder. Særlig på vår "hovedplass". Der plukket vi ca 40 kg. Vi brukte nesten 2 dager på å rense all soppen.

Å trene hundene er en viktig del av forberedelsene for jakta. I år er det et dårlig rypeår og FeFo har satt dagskvoten til 2 liryper og 3 fjellryper pr dag. Det er helt rett. Vi er jo kjent i terrenget og her er noen flotte situasjoner fra en treningstur et stykke unna Kokelv  http://www.youtube.com/watch?v=lwIOynrkq4E&feature=share&list=UUkTuHcUhh7OkhNhjfMFcrfw

 

Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE