En drøm realiseres

Det var den gamle gammen som stod her før krigen og som ble bygget opp igjen etter krigen som har gitt oss inspirasjon til denne gjestehytta. Den ligner veldig, men er selvsagt lagd etter godkjente tegninger for overnatting med rømningsveier etc. Da blir den noe høyere enn den gamle som dere kan se på fremme på denne nettsiden.

Gammen sett fra veien inn i dalen

Sett fra landbruksveien

Nå begynner det hele å ta form. Vi har en del igjen rundt vinduene. Det skal legges vikllmarspanel. Innvendikg er vi ikke ferdig. Men det blir kjempefint og en litt anerledes gjestehytte.

Det er doble vegger så temperaturen blir behagelig og man hører ingenting.

Vi vente i spenning på prosjektferdigstillelse. Venter og venter for snart kommer det masse gjester og fremdeles er det mye som gjenstår.
En slik gamme blir nå gjestehytte

En drøm blir til virkelighet

Det blir stor byggeaktivitet i Miellegavva i år også.Vi skal bygge en gjestehytte som ser ut som en gamme. Vi var vinteren 2012 og overnattet i en slik i Tana. 

I og med at det opprinnelig var ei jordgamme som Gunnhild og Johan bodde i har det vært i våre tanker å kunne lage ei gamme på tomta. Etter å ha overnattet i Gammehytta til Ole Muosatt i Tana så bli drømmen om å bygge en slik gamme gjort virkelig. Men nå blir den gjort slik at folk kan komme og være der som i en vanlig hytte.

På bildet øverst ser dere gammehytta som vi orvnattet i den er på 60kvm inkludert 10 kvm gang. Vi søkte om å bygge en på 50kvm og det blir stort nok som gjestehytte.

Men det måtte mye utbedringer av veien. Tunge maskiner skulle komme frem og da var det bare å få det gjort på en forsvarlig måte.

 

Det blei en del diskusjon om grunnmurens størrelse og funksjon. Men jeg er veldig glad for at den ble gjort på en slik måte at dette bygget står forsvarlig og at lufting ,drenering og alt som er Norsk standard kom på plass. Bygginga av gammen starter nå rett etter 17 mai helga
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE